.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 54.221.110.87
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




"Хостмайстер" встановив в Україні копії трьох кореневих серверів

Реєстр інтернет-домену .UA компанія "Хостмайстер" спільно з міжнародною дослідницькою організацією Packet Clearing House (PCH) встановила в точці обміну трафіком Giganet потужний сервер, на якому розміщена система доменних імен (DNS), яка обслуговує домени верхнього рівня (в тому числі і .UA), а також копії кореневих серверів D, E і L.

"Новий сервер дозволив підвищити відмовостійкість, стабільність і безпеку глобальної системи доменних імен, - говорить директор компанії "Хостмайстер" Олег Левченко. - Крім того, розміщення дзеркал кореневих серверів в точці обміну трафіком дозволить прискорити роботу доменної системи в Україні".

Розміщена на новому сервері система доменних імен (DNS) є частиною хмари під управлінням PCH. Ця хмара, створена з використанням технології Anycast, складається з декількох десятків серверів, розміщених в різних частинах світу. Дана система обслуговує більше ста доменних імен верхнього рівня, у тому числі й домени України .UA, Данії .DK, США .US, Франції .FR.

Крім того, новий сервер містить три віртуальних "дзеркала" кореневих серверів D-, E-, і L-root. Кореневі сервери також являють собою хмару, що складається з безлічі дзеркал і є критичною частиною інтернет-інфраструктури. Кореневий сервер D управляється Мерилендським університетом (Коледж-парк, США), оператором E-root є Національне управління з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA). Кореневий сервер L адмініструє корпорація ICANN.

Таким чином, в Україні тепер знаходяться вісім копій кореневих серверів. З них шість встановлені компанією "Хостмайстер" спільно з міжнародними організаціями, в тому числі три дзеркала L-root в Києві, Харкові та Одесі - у партнерстві з корпорацією ICANN. Ще два дзеркала, київські F-root і I-root встановлені Української точкою обміну трафіком (UA-IX).

Заснована в 1994 році організація PCH спеціалізується на дослідженнях в області обміну трафіком, маршрутизації і розвитку Інтернету. Організація є одним з важливих партнерів компанії "Хостмайстер", розміщуючи на своїх серверах по всьому світу інформацію доменної системи .UA.

Спільно з власними серверами компанії "Хостмайстер" це забезпечує високу стабільність роботи вітчизняної доменної системи і швидкий доступ іноземних інтернет-користувачів до українських доменів.

15.04.2015