.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.81.221.121
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




П'ята конференція UAdom: акцент на безпеці

У 2015 році для українського інтернет-бізнесу необхідністю стала захист від різних загроз. Не випадково доповіді, присвячені питанням безпеки, викликали найбільший резонанс на конференції UAdom, яка на початку грудня зібрала в Києві понад сотню інтернет-фахівців.

Щорічна конференція UAdom традиційно присвячена до дня народження українського домену верхнього рівня .UA. У ній беруть участь реєстратори доменних імен та адміністратори публічних доменів, телекомунікаційні оператори і прості інтернет-користувачі, творці контенту, а також юридичні компанії, громадські організації та державні органи. За цей час форум став значущою подією доменного ринку України. Високий рівень інтересу до форуму підтверджує участь у ньому як українських, так і зарубіжних учасників доменної галузі.

Відкрив конференцію Олег Левченко, генеральний директор компанії "Хостмайстер", яка виконує функції реєстру домену .UA. У своєму виступі він відзначив основні події, які відбулися в 2015 році: компанія підписала рамкову угоду (Accountability framewor) з ICANN, виступила приймаючою стороною міжнародної конференції ENOG в Одесі. Крім того, компанія активно розвивала технічну інфраструктуру українського інтернету, встановивши новий сервер системи доменних імен в Києві.

Проблемам безпеки було присвячено кілька доповідей. Про юридичний захист бізнесу і про те, як убезпечитися від візитів силових органів, розповіли виконавчий директор Юридичної фірми "Партнерс" Наталія Солдатова та радник юридичної компанії "Арцингер" Катерина Гупало. Виконавчий директор Qrator Labs Олексій Семеняка повідомив про те, як боротися з DDoS-атаками. А адміністратор домену .UA Дмитро Кохманюк свою презентацію присвятив технології захисту доменних імен DNSSEC.

Великий інтерес викликала доповідь віце-президента ICANN Михайла Якушева, який розповів про те, як управляється інтернет. При цьому він звернув увагу, що Україна поки що слабо представлена у відповідних міжнародних структурах, хоча деякі пропозиції, внесені представниками нашої країни, викликали широкий резонанс і привернули увагу до теми дотримання прав людини в інтернеті. Системі управління інтернетом була присвячена і доповідь директора МНВО "Європейська Медіа Платформа" Оксани Приходько.

Жваву дискусію викликав яскравий виступ президента Internet Invest Group Олександра Ольшанського, який було присвячено несподіваній для багатьох ситуації на доменному ринку: ажіотажному попиті на так звані "цифрові" імена в домені .COM, що спостерігається в Азії. Астрономічні цифри, мільйони доларів вкладень у "щасливі" комбінації цифр на думку Олександра можуть призвести до падіння попиту на доменні імена у добросовісних користувачів. Доповідь викликала гарячу дискусію про можливі способи реакції на ситуацію.

В останній, маркетинговій, секції конференції на усіх учасників чекав сюрприз - майстер-клас Кіра Горшкова "Системний інтернет-маркетинг для власників бізнесу". Доповідач запропонував використовувати прості і зрозумілі метрики ефективності маркетингу. Сам клас проходив інтерактивно, з живим інтересом і за активної участі аудиторії.

Організатором UAdom є реєстр домену .UA компанія "Хостмайстер". Генеральним партнером конференції став Міжнародний інститут менеджменту "МІМ-Київ";, генеральним інтернет-партнером - компанія "Адамант";, генеральним інформаційним партнером - інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

Проведення форуму підтримали адміністратори публічних доменів та реєстратори доменних імен. Так, адміністратори публічних доменів ORG.UA та IN.UA стали золотими спонсорами конференції. Срібним спонсором став реєстратор доменних імен компанія "Хостинг Україна", бронзовим - компанія Tangram. Крім того, партнером по проведенню заходу стала компанія "Імена".

10.12.2015