.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.139.97.157
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




Скасовано резервування доменних імен sicheslav.ua, secheslav.ua, yelysavethrad.ua, elisavetgrad.ua, zlatopil.ua і inhulsk.ua

Київ, 9 серпня 2016, "Хостмайстер"

Компанія "Хостмайстер", що виконує функції реєстру домену .UA, скасувала резервування доменних імен sicheslav.ua, secheslav.ua, yelysavethrad.ua, elisavetgrad.ua, zlatopil.ua і inhulsk.ua.

Дані імена були зарезервовані у вересні 2015 року у зв'язку з запланованим на той момент перейменуванням обласних центрів Дніпропетровськ і Кіровоград, причому під час публічних обговорень в якості нової назви Дніпропетровська частіше за інших згадувалося назва Січеслав, а для Кіровограда - Єлисаветград, Златопіль, Інгульська та Кропивницький.

Рішенням Верховної Ради Дніпропетровськ отримав назву Дніпро, а Кіровоград - Кропивницький.

Зарезервованим залишається доменне ім'я kropyvnytskyi.ua, яке може бути делеговане у якості публічного домену на вимогу регіонального адміністратора.

Доменне ім'я dnipro.ua зараз використовується.

В домені UA велике значення мають публічні географічні домени. Вони з'явилися одночасно з доменом .UA відповідно до адміністративно-територіального устрою країни. Так, Дніпропетровській області відповідають домени dnepropetrovsk.ua, dnipropetrovsk.ua і короткий dp.ua, Кіровоградській області - kirovograd.ua і kr.ua. Регіональні доменні імена часто використовуються для офіційних і неформальних сайтів міських громад, органів місцевого самоврядування, вони затребувані регіональним бізнесом, громадськими організаціями та освітніми установами. У доменах Дніпропетровської області делеговано 14 тис. доменних імен, в Кіровоградській - 1,3 тис. імен.

10.08.2016