.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.85.224.214
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




EPP в доменах mk.ua та nikolaev.ua

/ В публічних доменах Миколаєва та області mk.ua і nikolaev.ua впроваджено технологію EPP (Extensible Provisioning Protocol), яка дозволила автоматизувати процес реєстрації, забезпечивши швидкість і високу надійність, - інформує Український Південний мережевий інформаційний центр (sunic.ua, Одеса).

EPP - сучасний протокол обміну даними між доменними реєстрами та реєстраторами. В домені .UA цей протокол використовують 39 публічних доменів з 64, що існують на даний час.

Новий протокол передбачає пасивну роботу реєстру: усі операції з доменними іменами здійснюють реєстратори, а реєстр лише фіксує зміни, що відбулися. Таким чином, реєстратори отримають більш широкі повноваження, що дозволить їм більш повно задовольняти потреби своїх клієнтів. У той же час на реєстраторів буде покладено і більший рівень відповідальності.

У доменах mk.ua і nikolaev.ua налічується 7,5 тис. доменних імен, у тому числі 800 - в nikolaev.ua, який працює з 1992 року. Більш короткий домен mk.ua був створений в 1997 році. Послуги з реєстрації доменних імен в доменах mk.ua і nikolaev.ua надають 18 реєстраторів.

Український Південний мережевий інформаційний центр адмініструє географічні домени другого рівня Миколаївської та Одеської областей odessa.ua, odesa.ua, od.ua, nikolaev.ua, mk.ua, а також популярний домен загального призначення in.ua. Сумарно в них налічується понад 65 тис. доменних імен.

12.06.2017