.UA ccTLD
.UA - наш дiм. Зробимо його кращим!
Ваша IP-адреса: 3.128.199.88
 
 Інформація щодо nic-handle
 -UANIC
 Інформація щодо epp-contact
 Транслітерація
 Публічні домени

Міжнародне співробітництво




DNSSEC стане доступним з 4 жовтня

Реєстр домену .UA компанія "Хостмайстер" з 4 жовтня зробить доступним захист доменних імен за технологією DNSSEC в публічних доменах .UA, com.ua, а також в регіональних доменах Києва (kyiv.ua і kiev.ua), Івано-Франківська (if.ua і ivano-frankivsk.ua,), Полтави (pl.ua і poltava.ua) і Ужгорода (uz.ua, uzhgorod.ua).

Для підписання домену за технологією DNSSEC реєстранту необхідно створити електронний ключ, підписати цим ключем своє доменне ім'я, після чого передати ключ реєстратору. На сайті компанії "Хостмайстер" буде опублікований список реєстраторів, які працюють з DNSSEC і можуть надати відповідні консультації.

Технологія DNSSEC дозволяє запобігти або мінімізувати атаки, пов'язані з підміною доменної адреси. Її повноцінне використання почалося з 2010 року, після того, як корпорація ICANN підписала кореневу зону. Домен .UA був підписаний в 2012 році. Насьгодні підписані публічні домени com.ua, gov.ua, а також домени Києва, Рівного та Чернівців. У липні поточного року "Хостмайстер" запропонував реєстраторам доменних імен взяти участь в тестуванні роботи DNSSEC в реєстраційній системі.

В кінці лютого поточного року корпорація ICANN закликала всіх до повсюдного використання DNSSEC.

09.09.2019